In alle talen worden Vierdaagse-wandelaars aan de Kattenleger in Bemmel welkom geheten in Lingewaard. Maar niet in het Frans.
Volledig scherm
In alle talen worden Vierdaagse-wandelaars aan de Kattenleger in Bemmel welkom geheten in Lingewaard. Maar niet in het Frans. © DG

Foutje, bedankt! Lingewaard gaat Vierdaagse-bord snel aanpassen

BEMMEL - Ook Franstalige deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse krijgen dinsdag een warm welkom als ze via Elst bij Bemmel de gemeente Lingewaard binnen lopen. De gemeente gaat het bord waarop Fransen worden uitgezwaaid in plaats van verwelkomd, als een haas aanpassen.

Aan de Kattenleger in Bemmel worden de wandelaars in vier talen welkom geheten. Althans, dat was de bedoeling. Maar waar Nederlanders, Engelsen en Duitsers in hun eigen taal ‘welkom’ lezen op het bord, staat er in het Frans ‘Au revoir’: tot ziens.

Een foutje, en zeker geen opzet, bezweert een woordvoerder van de gemeente Lingewaard. Er is iets mis gegaan, zoveel is zeker, zegt hij. ,,Wat precies, zoeken we nog uit.” Mogelijk zijn delen van verschillende borden verwisseld. In elk geval laat de gemeente het bord zo snel mogelijk veranderen. Dinsdag staat er in alle talen ‘welkom’, aldus de woordvoerder. En in het Frans dus: ‘Bienvenue’. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe