Franks geweldige teckel Wally is het resultaat van een geheim rendez-vous

BetuwenarenHet is wel een grappig verhaal, vertelt Frank Hetum (57) terwijl hij door zijn woonplaats Gendt wandelt. De rasfokker hield boven gladde teckels, de ruwharige standaards huisden beneden. Zijn Wally is een kruising tussen beide teckelvariaties, het resultaat van een geheim rendez-vous. 

,,Wij vonden hem meteen leuk. Dus namen we het eigenwijze hondje mee. Mijn vrouw en dochter volgden puppycursus en inmiddels is Wally niet meer weg te denken uit ons gezin.”

Wally zelf is erg blij met de hondenuitlaatservice waardoor hij 1 of 2 keer per week met andere honden een wandeling maakt. Hij geniet van contact met soortgenoten. Maar ook zijn baasjes wandelen veel met de 4-jarige teckel. 

De naam is trouwens bedacht door dochter Lotte, die gek was op de animatiefilm ‘WALL-E’ van Pixar. ,,En we vonden het grappig dat Wally ook de hoofdpersoon in het zoekboek is: ‘Waar is Wally?’. Een leuke naam voor een geweldige hond.” 

Volledig scherm
Frank Hetum met hond Wally. © Rolf Hensel
  1. Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag
    PREMIUM

    Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag

    ELST/BEMMEL -Het is de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard vorig jaar ook weer gelukt om iets mínder restafval in de grijze kliko te gooien en iets méér gft en plastic/blik/drankkarton apart in de groene kliko dan wel PMD-zakken in te leveren. Maar de echte slag moet dit jaar worden gemaakt: het nieuwe inzamelingsbeleid gaat niet meer uit van kleine stapjes maar grote passen voorwaarts op het gebied van gescheiden afvalinzameling.

Betuwe