Volledig scherm
Het OBC in Bemmel eerder dit jaar toen leerlingen daar gratis hun fietsverlichting konden laten maken. © Rolf Hensel

‘Fysiek’ incident in klas: docent OBC Bemmel stopt in onderwijs

BEMMEL - De invalkracht op het OBC in Bemmel die woensdag betrokken was bij een ‘fysiek’ incident met een leerling heeft besloten te stoppen in het onderwijs. 

Volgens een woordvoerder van de school wilde de docent woensdagmiddag een onrustig deel van de klas tot de orde roepen, maar kreeg hij te weinig aandacht.

,,Tot zijn eigen ontzetting, en de onze, is de docent onbedoeld fysiek geworden tegen een leerling.” De docent zou de leerling hebben geslagen. 

Onvergeeflijk

Meteen na het incident is de klas opgevangen door de schoolleiding, net als de betreffende leerling en de docent. Ook werden er meteen gesprekken gevoerd, waarbij ook de ouders van de leerling aanwezig waren.

,,In dat gesprek heeft de docent aangegeven dat de leerling en de klas geen enkele blaam treft. Hij is erg geschrokken van zijn eigen actie, vindt het onvergeeflijk en geeft aan dat hij om die reden niet langer werkzaam wil zijn in het onderwijs”, zegt een woordvoerder van de school.

,,De school en de docent betreuren dan ook ten zeerste dat dit incident is voorgevallen, dit verhaal kent alleen maar verliezers, alle partijen zijn erg ontdaan, dit had nooit mogen gebeuren.” De school heeft voor zowel de leerling als de docent begeleiding geregeld. Beiden geven aan behoefte te hebben aan rust en de hele zaak achter zich te laten en willen om die reden niet zelf inhoudelijk reageren. De ouders van de leerlingen zijn met een brief over het voorval ingelicht. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe