Na de kap van tientallen bomen hebben grote grazers weer de ruimte uit te wijken.
Volledig scherm
PREMIUM
Na de kap van tientallen bomen hebben grote grazers weer de ruimte uit te wijken. © Gerard Burgers

Gat in landschap door kap bomen langs Defensiedijk: ‘De tranen schieten in mijn ogen’

BEMMEL - Volgens natuurkenner Joop Koopman uit Bemmel zijn er onnodig veel bomen gekapt in de Bemmelerwaard. Boswachter Daan Meeuwissen bestrijdt dat. ,,We halen niet zomaar iets weg.”

5 reacties

 • molleke

  7 maanden geleden
  En die zogenaamde grote grazers horen gewoon niet op de weg te lopen, alleen maar onveiligheid in de hand werken. Plus een hoop stront en troep op de weg wat helemaal niemand opruimt...
 • Aquarium

  7 maanden geleden
  En waar moeten de vogels dan zitten als er geen bomen meer zijn?
 • Joris

  7 maanden geleden
  Tegenwoordig denkt elke 'hoogopgeleide' dat hij iets voorstelt en zitten er bij dit soort organisaties als Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat, bijna allemaal wijsneuzen die handelen alsof ze God 'himself' zijn... Een normale weldenkende boer of burger weet dat die dieren ook gewoon door een gat gaan waar twee bomen naast elkaar gerooid zijn... daarvoor hoef je geen hele rij bomen te rooien... 
 • erik

  7 maanden geleden
  Het is inderdaad een saai en kaal asfaltdijkje geworden en draagt weinig bij het begrip "natuurlandschap". Er mogen wel wat jonge bomen aangeplant worden ter compensatie en voor de uitstraling. Het 'kaalslag excuus' er is ruimte voor het water nodig is op deze plek echt niet van toepassing, de ruime uiterwaarden behoren tot de meest brede stukken van het stroomgebied.
 • Jong

  7 maanden geleden
  Fabeltjes land van de Boswachter, kan beter Nasr meneer de Uil luisteren heeft meer verstand van de natuur. Boswachter moet wel opletten zonder bomen geen Bos, zonder Bos geen Boswachter meer nodig. Of krijgen wij een nieuw fenomeen: Graswachter?

Betuwe