Fietsen op de dijk tussen Doornenburg en Angeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Fietsen op de dijk tussen Doornenburg en Angeren. © Erik van 't Hullenaar

Geen fietsstroken op de dijkweg tussen Huissen en Lent

BEMMEL - Fietsen op de dijk in Gendt of Bemmel, je moet het maar durven. Veel automobilisten en motorrijders geven flink gas. Om de veiligheid voor fietsers te vergroten zouden er stroken komen, maar dat plan gaat niet door.

4 reacties

 • Erik

  4 jaar geleden
  Raar dat ze dan de vergunning voor de defensiedijk te laten afsluiten(door K3 zandwinning) goedkeuren terwijl ze weten dat het gevaarlijk is voor fietsers op de dijk met name de school gaande jeugd
 • R

  4 jaar geleden
  Hele weg rood verven! De fietsstraat! Auto's en motoren te gast maar met een snelheid van maximaal 30kmph. Kan iedereen op een veilige manier genieten van een ritje over de dijk. Voordeel van een lagere snelheid is dat je langer en beter kan genieten van het mooie uitzicht.
 • RW30

  4 jaar geleden
  Beetje schreeuwen om te schreeuwen. Fietsstroken zijn schijnveiligheid net zoals zebrapaden. Ik fiets veel over de dijk en van het weekend was het ook weer goed uitkijken. Het zijn niet alleen de auto’s maar ook de voetgangers en andere fietsers. Dijk is te smal voor recreatie en weg verkeer. Verbreden is zeker een optie, maar is dat wel de oplossing. Het asfalt is ook aan vervanging toe. 
 • Manfred

  4 jaar geleden
  Fietssuggestiestroken zijn ook pertinent onveilig en suggereren iets wat er niet is. Ander verkeer denkt dat je daar dan moet rijden en ze je mogen inhalen strak langs het lijntje, ook bij tegenliggers. Heel veel drempels en verlaging maximum snelheid naar 50 zijn effectievere maatregelen.Ook nooit doen, ingefreesde asfaltsleuven en dat dan doen tot halverwege zo'n fietssuggestiestrook of kantbelijning ala 60km weg, waar automobilisten denken dat je dan tussen moet fietsen, op die ribbels.