Volledig scherm
PREMIUM
De kerk van Huissen Zand in decembersfeer. © Fons Sluiter

Geen vergunning voor bier of wijn in kerk nekt 40-plusfeest Disco Church in Huissen

HUISSEN - Het feest Disco Church in Huissen kan niet de voormalige katholieke kerk van Zand plaatsvinden. De horecavergunning van het pand is te beperkt. 

Quote

Deze voormalige kerk heeft helaas geen volledige horecaver­gun­ning, zoals de Theater­kerk in Bemmel die wél heeft

Johan Rijnders, Mede-organisator Disco Church-party

Er zou daarom geen alcohol geschonken mogen worden bij deze 40-plusparty en dat is geen optie. Dus wordt Disco Church op 26 oktober buiten-kerkelijk in De Buitenpoort gehouden. 

Het was een paar dagen geleden even slikken voor de organisatoren, zegt Johan Rijnders als één van hen. ,,Iedereen zag dit feest voor de wat oudere doelgroep enorm zitten, ook het stichtingsbestuur van de Zandse kerk. Maar later werd duidelijk dat het gewoon niet kán in de kerk, omdat er geen brede horecavergunning opzit; zoals bijvoorbeeld de Bemmelse theaterkerk wél heeft.”

Het feest had an sich plaats kunnen vinden op basis van de evenementenvergunning, maar dan mag er geen alcohol worden geschonken. En zonder bier of wijn wordt het een gortdroge bedoeling. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe