Volledig scherm
De Slag om Doornenburg 2018. © Rolf Hensel

Gelders geld voor Slag om Doornenburg 2019 - ‘Gathering of the clans’

DOORNENBURG/ ARNHEM - De provincie Gelderland steekt 25.000 euro in de Slag om Doornenburg 2019 - ‘Gathering of the clans’. Dat is donderdag bekend gemaakt. Het historische evenement bij Kasteel Doornenburg is een van een zestigtal culturele projecten dat kan rekenen op een provinciale subsidie. 

De Slag om Doornenburg is volgend jaar in het weekend van 6 en 7 juli. Afgelopen zomer waren enkele duizenden toeschouwers getuige van een gevecht tussen Vikingen en ridders in de Slag om Doornenburg. Voor de zogenoemde re-enactment steken de deelnemers zich in kledij die helemaal klopt met de periode die ze naspelen.

1,8 miljoen

Het provinciale geld is bedoeld ‘voor initiatieven de potentie hebben om door te groeien van een project van regionaal naar provinciaal belang’. In totaal steekt Gelderland 1,8 miljoen euro in initiatieven op het gebied van podiumkunsten, beeldende kunst en vormgeving en festivals.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe