Het knippen van de beukenhaag. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Het knippen van de beukenhaag. Foto ter illustratie. © ANP

Gemeente waarschuwt bewoners van Huissense wijk Loovelden: schutting verboden, mogelijk boetes

HUISSEN - Bewoners van de Huissense wijk Loovelden die een hek, schutting of muur in de voortuin plaatsen, riskeren daarmee een boete. De gemeente Lingewaard ziet dat steeds meer mensen de groene erfafscheiding weghalen en dat mag niet. 

5 reacties

 • Robbert Scholten

  4 maanden geleden
  Ik vind het bezopen dat dat niet zou mogen,echt iets voor kruidenierend Nederland,bovendien als je dat huis hebt gekocht moet de gemeente zich daar niet mee bemoeien
 • Ruud Berns

  4 maanden geleden
  Mooi dat de gemeente hier op handhaaft. De bewoners hebben er bij de koop mee ingestemd dus als je je vervolgens niet aan de voorschriften wil houden ga dan niet lopen piepen en afgeven op de gemeente als die - terecht - gaat handhaven.
 • Wilhelmus Liebrand

  4 maanden geleden
  Beton en giftig geïmpregneerd hout moet helemaal verboden worden in de tuin, ook al voor de verwerking van het regen en het schoonhouden van ons drinkwater.
 • Peter Blom

  4 maanden geleden
  Weer een gemeente die niet zorgt voor voldoende parkjes en groen in de omgeving en dan de bewoners er mee opzadelt dat het er toch groen in de wijk moet zijn. En dan wordt het gebracht alsof de kopers een keus hadden om het wel of niet te doen. Dit zijn regels die keihard opgedrongen zijn door de gemeente. En dan gaan handhaven, bravo! Laat mensen toch zelf de keus hoe ze hun tuin prettig willen inrichten.
 • Marie-Louise Walter

  4 maanden geleden
  Het wordt overal zo steriel om maar zo min mogelijk werk in de tuin te hoeven verrichten, maar men realiseert zich niet dat kleine vogels en insecten groen nodig hebben. Als men geen tuin wil verzorgen huur dan een tuinman of ga in een flat wonen

Betuwe