Een auto is ingereden op het gemeentehuis van Lingewaard in Bemmel. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag. Kort na de brand werd de bestuurder dood gevonden.
Volledig scherm
Een auto is ingereden op het gemeentehuis van Lingewaard in Bemmel. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag. Kort na de brand werd de bestuurder dood gevonden. © ANP

Gemeentehuis Lingewaard vandaag dicht, werken door schade onmogelijk

BEMMEL - Het gemeentehuis van Lingewaard in Bemmel blijft vandaag dicht. Door de explosie die vannacht plaatsvond nadat een man met gasflessen in zijn auto het pand in reed, is werken in het gemeentehuis onmogelijk.

De explosie heeft veel schade veroorzaakt. Zo zijn de servers van de gemeente beschadigd geraakt, waardoor Lingewaard telefonisch en per internet onbereikbaar is. De gemeente communiceert vandaag zo nodig via Twitter en Facebook.

Geen paspoort

De publieksbalie in de centrale hal is eveneens zwaar beschadigd. Wanneer inwoners van de gemeente er weer terecht kunnen voor een paspoort of rijbewijs is nu niet te zeggen. Wel werkt Lingewaard aan een alternatief. De hoop is dat burgers vanaf morgen terecht kunnen in het naastgelegen kasteel dat voorheen dienst deed als gemeentehuis. Of de dienstverlening daar kan worden opgestart hangt af van de regelgeving. Vandaag wordt uitgezocht of het oude gemeentehuis nog voldoet aan de huidige eisen.

Ambtenaren kunnen ook niet aan het werk vandaag. In de eerste plaats omdat de servers niet werken, daarnaast zijn hun kantoren door roet- en brandschade vandaag niet toegankelijk. De gemeente hoopt dat de schoonmaak in de loop van de dag zodoende vordert dat de ambtenaren morgen weer aan de slag kunnen.

De prioriteit ligt voor de gemeente in eerste instantie bij het herstellen van de servers en het opstarten van dienstverlening aan inwoners. Voor inwoners die spoedvragen hebben over lopende afspraken heeft de gemeente een noodnummer ingesteld: 0481 362 206. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe