Volledig scherm
Willem Rasing (links) van de Historische Kring met Anton Janssen en Willie Janssen van de Banneux Groep bij de kapel. Zij zeiden vorige week 'onthutst' te zijn over de sloopplannen. © Flip Fransen

Gendt in verzet tegen sloop Banneuxkapel

GENDT - Zowel de Historische Kring Gente als de Banneux Groep Gendt zeggen onthutst te zijn over het plan tot sloop van de Banneuxkapel aan de Schoolstraat.

De gemeente Lingewaard wil het 55 jaar oude gebouw er weghalen om de toegang van een nog te realiseren nieuwbouwcomplex aan de Batouwestraat mogelijk te maken.

Parkeren
Op het achterterrein van de niet meer in gebruik zijnde Martinuskerk, zijn plannen voor de bouw van patio- en twee-onder-eenkapwoningen. Parkeren op eigen terrein is het simpelst te realiseren via een af- en toerit aan de Schoolstraat, waar nu nog de kapel staat.

Emotionele waarde
Zowel de Banneux Groep Gendt als de Historische Kring Gente zijn echter fel tegen de plannen tot sloop. „De kapel heeft een grote emotionele waarde voor Gendt", zegt voorzitter Willem Rasing van de Historische Kring. „Hij is gebouwd om een oud Mariabeeld, dat vroeger op een sokkel stond bij de kerk, een nieuwe plek te geven." Ook de politieke partij B06 laat zich in een brief aan het college kritisch uit over het sloopplan.

Lees meer hierover in de Gelderlander van zaterdag 26 november, of in onze e-paper.

Betuwe