Volledig scherm
PREMIUM
De Gendtse Dorpstraat, met beeldbepalende platanenrij. © Erik van't Hullenaar

Gendt moet hinder van platanen langs Dorpstraat voor lief nemen

GENDT - Aanwonenden en winkeliers van de Dorpstraat in Gendt moeten ermee leren leven dat de platanen soms overlast geven. De gemeente Lingewaard is niet van plan ze te kandelaberen: het extreem ver terugsnoeien van de takken tot vlak bij de stam. 

De kenmerkende bomenrij in het dorpshart is al jaren in de zomermaanden stof tot discussie in het Gendtse. Bladval, pluisjes en zaadbollen zorgen immers voor overlast bij mensen en geparkeerde auto's. Daarom werd in 2016 al besloten de platanen stevig terug te snoeien, maar de takkenstructuur daarbij wel in tact te laten. De ongeveer zestig bomen geven namelijk ook smoel aan de belangrijkste weg door het dorpscentrum. Kandelaberen zou dit aanzicht voor minstens enkele jaren teniet doen en bovendien de kans op bomensterfte vergroten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe