Gendtse op jacht naar kroon Miss Nederland

videoGENDT - Honderden aanmeldingen kreeg de organisatie dit jaar. Leontine Berns (22) uit Gendt staat samen met negen andere meiden in de finale van Miss Nederland 2019. 

„Op de middelbare school zag ik meiden die aan missverkiezingen meededen,” vertelt Leontine aan de keukentafel van de boerderij waar ze opgroeide. Ze volgde de ontwikkelingen van de wedstrijden op de voet via social media. „Maar ik had er geen vertrouwen in dat ik dat zelf ook zou kunnen.”

Na het behalen van haar havo-diploma deed ze mee aan de TMO Business Battle, om een volledige studiebeurs voor deze prestigieuze modeopleiding te winnen. In de finale ging de prijs aan haar neus voorbij. „Maar ik gaf niet op”, zegt Leontine. „Ik ben de studie toch gaan volgen en zit nu in mijn derde jaar.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe