Volledig scherm
© Shutterstock

Gewoon Max!: Hulp

Vorige week had ik een ongeluk met mijn fiets. Ik viel over mijn stuur heen. Mijn bril vloog van mijn hoofd. Mijn moeder en ik waren allebei gewond.

Meteen stonden er mensen om ons heen. Een moeder met haar twee kinderen. Een man en vrouw die in de tuin hadden gezeten. Mijn T-shirt werd op mijn bloedende kin geduwd, terwijl iemand naar binnen rende om een doek te halen. 

De dochter, een meisje van een jaar of 10, had op straat naar mijn bril gezocht. Ze hield deze voorzichtig vast terwijl haar moeder kalmerend tegen me sprak. Dat het vast wel mee zou vallen. Maar dat er zo snel mogelijk een dokter bij moest komen.

Ik las laatst een kort verhaal van een vrouw die op de parkeerplaats van de supermarkt was gevallen. Ze was gewond en al haar boodschappen rolden over de grond. Er kwam een auto aangereden, die zijn raampje naar beneden deed. In plaats daarvan hulp te bieden, zei de automobilist dat hij stond te wachten totdat ze opgestaan was, zodat hij de vrije parkeerplek kon gebruiken.

Volledig scherm
© dG


De hulp die mijn buurtbewoners m'n moeder en mij boden was klein, maar zo belangrijk. Twee totaal onbekende mensen die er geen seconde twijfelden, maar meteen naar ons toe renden. 

De buren vingen mijn moeder op, die met een bloedend been de auto kwam halen. Zij belden de huisartsenpost, terwijl wij ons naar Arnhem snelden om mijn kin te laten hechten. Later die avond kwamen zo nog even langs om te checken of alles goed ging met ons. Over een goede buur gesproken.

„Als je zelf een ongeluk hebt, hoop je ook dat je geholpen wordt”, zei een van de hulpschieters. Zo is het maar net. Ik kan me niet voorstellen dat ik gewoon door zou lopen. Maar als je daar dan zelf ligt, is het toch een fijn gevoel dat er daadwerkelijk zulke goede mensen bestaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe