Volledig scherm
© REUTERS

Gewoon Max!: Nieuwe auto

Het is tijd voor een andere auto. We willen onze grote auto inruilen voor een kleiner exemplaar.

Ik hoorde van een ‘vrouwvriendelijk autobedrijf’ in Eindhoven. Je kan er bijvoorbeeld een manicure nemen, terwijl je auto gerepareerd wordt. Ideaal lijkt me dat. Laat de experts het werk maar doen. Als ik ergens geen verstand van heb, dan is het wel van auto's.

Volledig scherm
© dG

Met z'n vieren stonden we afgelopen week bij het autobedrijf van onze overbuurman. Voorheen was ik nooit betrokken bij de aanschaf van een nieuwe auto. Ik testte tijdens een proefrit wel of ik genoeg beenruimte had en of de muziek achterin ook goed te horen was. Bij een gele, rode of groene had ik misschien nog even moeilijk gedaan. Maar verder was elke auto wel prima.

Een auto uitzoeken, hoe spannend kan het zijn?  Ik was nu niet razend onder de indruk. Onze eisen zijn minimaal; achterdeuren, een radio en dat we er allemaal in passen. Boven alles vinden we het belangrijk dat we er blij van worden. Natuurlijk is het leuk rond te rijden in een dikke bak. Maar soms is het ook prima om klein te kiezen. 

Je hebt van die mensen die een auto zelf belangrijker vinden dan de kinderen op de achterbank. Die hun auto koesteren alsof het een levend object is.

Wij zijn niet zulk soort mensen. Maar moet er dan toch een andere auto komen? Dan willen we er wel iets leuks van maken. Vier vrouwen in een garage? Kom maar op! 

Onder deskundige begeleiding hebben we samen naar iets geschikts gezocht. Op den duur kregen we de smaak zelfs te pakken. Het is bijna alsof we er nu verstand van hebben. Bouwjaar, kilometerstand, vier wielen en een mooie kleur. Een vrouw in een garage lijkt toch van onschatbare waarde.

We hebben straks geen achterdeuren en vier personen zal wel proppen worden. Maar voor ons is het echt een cadeautje. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Buurt mooier maken met Lingewaard Doet

    Buurt mooier maken met Lingewaard Doet

    ANGEREN/GENDT Wie in Angeren of Gendt woont en een goed idee heeft om het dorp of de wijk 'leuker of mooier' te maken, kan zijn plan indienen op lingewaarddoet.nl. Inwoners van beide dorpen kunnen vervolgens geld doneren voor het project dat ze het best vinden. Op alle adressen Gendt en Angeren, in totaal zo'n 4.000 huishoudens, valt daarvoor binnenkort een cheque van 7,50 euro op de mat. Een gebaar van de gemeente Lingewaard, die inwonersinitiatieven wil stimuleren met het project.

Betuwe