Volledig scherm
© Thinkstock

Gewoon Max!: Nieuwe baan

Vandaag begin ik aan een nieuwe baan. En hoewel ik al van kleins af aan met zekerheid weet dat dit mijn droombaan is, moet ik nog uitzoeken hoe ik ervan ga genieten.

Ik ben een stresskip. Dat durf ik zonder schaamte wel van mezelf te zeggen. Ik denk al weken na over mijn ‘eerste dag op mijn nieuwe werk’ outfit. En welke tas past daar het beste bij? Welke schoenen doe ik aan? Wat neem ik mee als lunch? 

En wat als al mijn nieuwe collega's hun lunch in de kantine kopen?

Om mezelf te belonen voor het harde werk van afgelopen jaar, en om de spanning enigszins onder controle te houden, ben ik afgelopen week naar Italië gegaan. De ultieme manier om tot rust te komen. 

Ik kan, zonder moeite, de hele week doorbrengen op een strandbedje aan zee. Met mijn neus in de zon. Boek na boek verslinden. En ijsje na ijsje. Daarbij leef ik in Italië strikt volgens een van mijn belangrijkste motto's: ‘When life is hard, eat a pizza’. 

Volledig scherm
© dG

De week ging als een sneltrein voorbij en mijn eerste werkdag kwam steeds dichterbij. Je snapt dat ik ondanks de zon, de zee en de Italiaanse ijsjes een hoop aan mijn hoofd had. En er dus vaak een pizza op mijn bord lag. 

Bij thuiskomst was ik nog steeds niet uit over mijn outfit. Ik bedacht me op het laatste moment dat ik mijn teennagels misschien van een likje nagellak had moeten voorzien. Was mijn Ov-chipkaart wel opgeladen? Vergat ik niets?

Gisteravond kon ik er niet meer omheen, en besloot ik dat ik het gespannen gevoel maar beter kon loslaten. Door al mijn zorgen was ik toch tot in de puntjes voorbereid. 

Met een goed gevoel- en nog maar een beetje stress- ga ik dit nieuwe avontuur aan. Het is mijn droombaan, en ik zie wel hoe het wordt. Het belangrijkste is dat ik ervan geniet. En valt het tegen, dat staat er vanavond in ieder geval een pizza op het menu. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Elster tieners veroveren online kerstbomenhandel in regio
    VIDEO

    Elster tieners veroveren online kerstbomen­han­del in regio

    ELST - Steeds meer gaat online en wordt thuis bezorgd: van boodschappen tot speelgoed, van de wasmachine tot schoenen. ,,Dus waarom de kerstboom niet’’, vroegen Bart Mathijssen en Julian Macleane uit Elst zich hardop af. Dus trekken de twee 18-jarige de ondernemersschoenen aan en verspreiden komend weekend in de Betuwe, Arnhem en Nijmegen 50.000 flyers. In de hoop zoveel mogelijk kerstbomen achter de voordeuren te krijgen.

Betuwe