Volledig scherm
De speelmuur op de Vonkenmorgen. © Erik van 't Hullenaar

Glimmende speelmuur waar je wèl aan mag zitten

GENDT - Glimmende sluitingen, koffertjes en andere aantrekkelijke ‘aanraakdingen’ waar je als twee- of driejarige graag aan wil zitten om je ouders vervolgens heel hard ‘Nee, afblijven’ te horen roepen. 

Niet op IKC de Vonkenmorgen in Gendt waar ze recent een speelmuur in gebruik hebben genomen waar de peuters al die dingen juist wel mogen aanraken. Het blijkt een regelrechte hit onder de allerkleinsten van de dagopvang, maar ook de kleuters van de school komen graag langs. 

,,We wilden die ruimte in de gang vooral nuttig besteden”, legt Tineke van Stokkum, groepsleidster op de Vonkenmorgen, uit. ,,Meer vanuit het idee dat er voor de kinderen ook daar iets leuks te doen zou zijn. Dat het dingen zijn waar ze anders niet aan mogen komen is toeval, het is in elk geval niet het idee erachter. Maar het is naast een speelmuur ook een leermuur. Er is altijd begeleiding bij, dus we vertellen ook meteen wat het is en waar het voor gebruikt wordt. En bijna alles beweegt, dat is voor veel kinderen al onweerstaanbaar.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe