Volledig scherm
PREMIUM
Evert van der Zee in zijn loods in Huissen. ,,Mensen zijn gemaakt om te bewegen. Zitten is het nieuwe roken.” © Rolf Hensel

Goede voornemens? Excuses tellen niet, vindt personal coach Evert van der Zee

HUISSEN / ARNHEM - Januari is de maand van de goede voornemens. Sportleraar en personal coach Evert van der Zee (43) uit Huissen heeft deze maand driemaal zoveel aanvragen. Samen met zijn leerlingen zoekt hij de grens op. ,,Veel mensen vinden een beetje pijn lekker.” Een tip voor sneller resultaat? ,,Stop niet zo veel in je mond. Dat helpt.”

Hij schaatste rondjes in Thialf met Gianni Romme, Rintje Ritsma en Falko Zandstra. Evert van der Zee (43) uit Huissen, geboren in Franeker, behoorde eind jaren 80, begin jaren 90 tot de grootste schaatstalenten in Friesland. In tegenstelling tot de anderen heeft hij de top nooit gehaald. Op schaatsgebied dan. Want als sportleraar en coach behoort hij tot de besten van het land.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Volle bak in de speeltuin

    Volle bak in de speeltuin

    HULHUIZEN - Pasen mag dan achter de rug zijn, voor (Basis)schoolgaand Nederland is de Paasvakantie net begonnen. Met mooi weer ook nog eens, wat voor topdrukte zorgt in musea, vakantieparken en dichter bij huis speeltuinen. In het buurtschap Hulhuizen staat één van de grotere in deze regio en daar is het bij de meeste speeltoestellen dringen geblazen. Met ouders, opa's en oma's lekker in het zonnetje op de bankjes gaan de kinderen helemaal los op de schommels, glijbanen, loopwielen en andere attracties. En al spelend blijkt er dan altijd meer ruimte op zo'n speeltoestel te zijn dan eigenlijk de bedoeling is. Regels zijn er voor volwassenen en bij een eventuele noodlanding zorgen zand, gras en rubberen vloeren voor een zachte landing.

Betuwe