Een passant reageert opgetogen op de paasgroet van Royal. Foto: Erik van ‘t Hullenaar.
Volledig scherm
Een passant reageert opgetogen op de paasgroet van Royal. Foto: Erik van ‘t Hullenaar. © Erik van 't Hullenaar

Gratis geluksklavertje uit Huissen op terras Stan & Co is een schot in de roos

HUISSEN/ARNHEM - Blij verrast namen voorbijgangers donderdag een plantje van kweker Bejafleur uit Huissen mee dat uitnodigend stond op het muurtje voor restaurant Stan & Co aan het Willemsplein in Arnhem.

 Eigenaar René Janssen van het gebouw Royal bood Arnhemmers een geluksklavertje voor de paasdagen aan. ,,Om iedereen in deze lastige tijd een hart onder de riem te steken.” Hij kocht meer dan 600 planten van Kwekerij Bejafleur die inclusief een paasgroet op het terras van Stan & Co stonden. 

Zorgcentrum 

Het initiatief sloeg aan. Rond 16.00 uur waren ze alle plantjes meegenomen. ,,Een medewerkster van een zorgcentrum kwam een aantal plantjes voor de bewoners halen. We hebben buschaffeurs een plantje gegeven. En wat opviel was dat iedereen één plante meenam", zegt Janssen.

Geluksklavertje

Bejafleur was blij met het initiatief en heeft bewust voor het geluksklavertje gekozen. ,,Wij zijn een van de weinige kwekers waarbij dit plantje nog verkrijgbaar is. En juist in deze tijd is het een passend geschenk. Want iedereen kan nu wel een beetje geluk gebruiken", aldus kwekerszoon Roel Beijer. 

Volgens hem heeft Bejafleur moeilijke weken achter de rug. ,,Gelukkig gaan steeds meer tuincentra in andere landen open.”

Geluksklavertje met paasgroet
Volledig scherm
Geluksklavertje met paasgroet © Erik van 't Hullenaar

Betuwe