Volledig scherm
PREMIUM
Er komen snel meer activiteitenclubs voor senioren in Lingewaard. De gemeente wil meeliften en op kosten besparen. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Grotere rol vrijwilligers bij vermaak senioren in Lingewaard

BEMMEL/HUISSEN/GENDT - Dagbesteding met een veel grotere rol voor vrijwilligers, probleemjongeren korter in instellingen en bijstandsgerechtigden aan de slag bij lokale bedrijven: Lingewaard heeft grote plannen om de stijgende sociale zorgkosten te beteugelen. 

Quote

Deze kostenstij­ging kan zo niet langer, anders moet binnen enkele jaren fors bezuinigd worden op zaken als zwembad of biblio­theek

Aart Slob , wethouder Lingewaard

Lingewaard is jaarlijks zo’n 45 miljoen euro - dik 40 procent van de totale gemeentebegroting - kwijt aan bijstandsuitkeringen, maatschappelijke ondersteuning en jeugdzorg. En die drie kostenposten stijgen. ,,Alleen al jeugdzorg is de afgelopen drie jaar 3 miljoen euro duurder geworden", zegt wethouder Aart Slob. ,,Dat kan zo niet langer. Als dit door zou gaan, ontkomt Lingewaard er niet aan om te gaan bezuinigen op andere belangrijke functies.” Oftewel: het mes moet in deze drie uitgaven, om te voorkomen dat bijvoorbeeld over een paar jaar zwembad of bibliotheek dicht moet. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe