Hans van M. wilde niet ongemerkt uit het leven stappen, burgemeester Lingewaard stond perplex

videoAls hij ging, wilde hij niet ongemerkt uit het leven stappen. Dat is de 59-jarige Hans van M. op 22 augustus gelukt. De aanslag met een auto vol gasflessen op het gemeentehuis van Bemmel trok landelijke aandacht. Burgemeester Marianne Schuurmans van Lingewaard blikt terug, maar kijkt ook vooruit.

Twee witblauwe noodkantoren en een grijs blok voor de publieksfuncties onttrekken het gemeentehuis in Bemmel aan het zicht.

Ruim anderhalf jaar zullen de saaie rechthoekige units herinneren aan de doldrieste zelfmoord actie van Hans van M., een man in psychische nood.

,,De schade was veel groter dan het zich in eerste instantie liet aanzien. Het herstel zal langer duren dan verwacht", zegt burgemeester Marianne Schuurmans van Lingewaard.

Perplex

Het is iets over twee uur in de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 augustus als bij de eerste burger automatische melding van de brandweer binnen komt. ,,Ik heb nooit gedacht aan een terroristische aanslag, maar stond wel perplex toen ik de ravage zag. Natuurlijk oefen je als gemeente rampscenario’s, maar hier kun je je niet op voorbereiden.”

Quote

Het is heel verdrietig wat er is gebeurd, maar het blijft je vader en je zoon.

Marianne Schuurmans, burgemeester Lingewaard
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe