Hans Witjes en de strijd tussen noten en dollars

HUISSEN - Op ieder boek dat Hans Witjes (69) schreef, heeft hij geld moeten toeleggen. De Huissenaar schrijft voor een klein publiek, maar met een grote passie. Dodenweg naar geluk is zijn vijfde en nieuwste titel. Het verhaal is uit zijn leven gegrepen.

Als Hans Witjes aan tafel gaat zitten, valt meteen zijn goud met zilveren horloge op. Het peperdure uurwerk contrasteert met zijn eenvoudige, blauwe trui.

Het horloge is een geschenk dat hij kreeg toen hij tien jaar bij een managementbureau als interim-manager werkzaam was. Een periode waarop Witjes met gemengde gevoelens terugkijkt. Niet voor niets is de hoofdpersoon uit zijn nieuwste boek een interim-manager, die overweegt het kantoorleven en een uitstekend salaris in te leveren voor de gitaar en de straat. Zulke gedachten spookten voor zijn pensioen ook regelmatig door het hoofd van Witjes, die drie gitaren in zijn huiskamer heeft staan. De eettafel ligt voor minstens de helft vol met boxen, speakers en andere muziekspullen, als stille getuigen van die andere passie, naast het schrijven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe