De schade in het gemeentehuis.
Volledig scherm
De schade in het gemeentehuis. © Gemeente Lingewaard

Hele gemeentehuis maanden onbruikbaar, noodgebouwen op parkeerplaats

BEMMEL - Lingewaard hoopt op korte termijn noodgebouwen op het parkeerterrein voor cultureel centrum De Kinkel te plaatsen voor de 275 ambtenaren en bestuurders. Het in de nacht van dinsdag op woensdag door een aanslag getroffen gebouw blijft nog maanden dicht.

7 reacties

 • Ram

  3 jaar geleden
  Waar ik me na aanleiding van de vele uitzendingen over verbaasde is dat er 350 ambtenaren "werken" . Op RTL Z werd hier erg lacherig over gedaan. " Voor zo een kleine gemeente , Aldus de verslaggever.  Word het niet eens tijd om de hele organisatie eens onder de loep te nemen. Gebouw opknappen en personeel eens bekijken op nut !
 • Joosten

  3 jaar geleden
  Het is echter al eerder in het nieuws gekomen dat de gemeente Lingewaard niet goed omgaat met privacy gevoelige documenten. Hoe ernstig de situatie ook is, laten we hopen dat de gemeente er ook wat van heeft geleerd.
 • Leon Dekkers

  3 jaar geleden
  Het laatste stuk is net correct. Er wordt geen geld gevraagd aan de raad voor de noodvoorziening. Dit is gewoon onderdeel van de kosten voor de verzekering. De Gelderlander is al eerder verzocht dit aan te passen. 
 • Michiel

  3 jaar geleden
  Een document kan al heel snel als "privacygevoelig" worden benoemd. Gezien de plichten van overheden om nog veel documentatie analoog te bewaren, kunnen dit duizenden dossiers zijn. Dat zou een grote kluis worden, waar dagelijks meedere medewerkers bij moeten kunnen.Het is goed dat inwoners daar niet bij kunnen, maar dat kan toch ook gewoon liggen aan de kant van de balie waar inwoners niet mogen komen?
 • DidbeZ

  3 jaar geleden
  Dat je de dienstverlening aan inwoners dichtbij wilt houden snap ik maar waarom veel geld uitgeven aan tijdelijke kantoren terwijl je in de regio onderdak krijgt aangeboden?
 1. Topdrukte bij rijscholen nu er weer gelest mag worden: 'Tot september vol'
  Play

  Topdrukte bij rijscholen nu er weer gelest mag worden: 'Tot september vol'

 2. Traumahelikopter landt voor ongeluk met fietsster bij Drempt
  Play

  Traumaheli­kop­ter landt voor ongeluk met fietsster bij Drempt

Betuwe