Volledig scherm
PREMIUM
Schermen onttrekken de verwoeste pui van het gemeentehuis in Bemmel aan het zicht. © ANP

Herbouw gemeentehuis Bemmel start dit najaar

BEMMEL - Het gemeentehuis in Bemmel wordt dit najaar herbouwd. De heropening van het pand, dat vorig jaar voor een deel door brand werd verwoest, staat gepland voor medio juni 2020.  

Dat meldt burgemeester Marianne Schuurmans. Het gemeentehuis aan de Kinkelenburglaan was vorig jaar augustus het toneel van een aanslag. Een 59-jarige Gendtenaar boorde zich ’s nachts met een auto met twee gasflessen in het raadhuis en kwam daarbij om het leven. Er ontstond een flinke brand en een deel van het gemeentekantoor raakte zwaar beschadigd.

,,Ons wordt gevraagd waarom het zo lang moet duren voordat het gemeentehuis weer open gaat. Ik snap dat want de brand was maanden geleden, maar wij hebben als gemeente een voorbeeldfunctie en moeten zorgvuldig te werk gaan bij de vergunningaanvraag.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe