Het is erop of eronder voor de verlengde A15: hier vind je alle antwoorden over de nieuwe snelweg die er wel/niet* komt

videoAl jaren wordt gesproken over het doortrekken van de A15 van knooppunt Ressen naar de A12 tussen Duiven en Zevenaar. Volgende week behandelt de Raad van State in vier dagen 52 bezwaren tegen de bouw van het stuk snelweg. Het is het belangrijkste verkeersproject van Gelderland. Komt het er wel of niet? Wij nemen je alvast bij de hand met de 15 allerbelangrijkste vragen en antwoorden in dit ingewikkelde dossier. 

28 reacties

 • Francis Vries

  6 maanden geleden
  Kijk het werkt op de lachspieren... Maar ik vind het wel een goed verhaal
 • Wim

  7 maanden geleden
  Ik kan helaas niet reageren op de reactie van Telocho dus daarom maar als reactie op het bericht van Amethist waarop Telocho reageerd: Op een oude kaart uit eind jaren 70 tot begin jaren 80 staat het traject Oud Dijk naar Doetinchem en na aanleg van het traject Doetinchem naar Varsseveld tot 1992 aangegeven eerst als Rijksweg 15 en later als A15. Pas in 1993 wordt deze weg op landkaarten vermeld als A18. Op de kaart uit 1977 staat zelfs het toe geplande trajekt voor een rechtstreekse aansluiting van Ressen naar Oud Dijk.
 • telocho

  7 maanden geleden
  Bijna goed: de A18 is officieel de Rijksweg 15, maar heette altijd al A18.
 • telocho

  7 maanden geleden
  De A18 heet niet voor niets officieel de Rijksweg 15.
 • DVN

  10 maanden geleden
  Meer dan je denkt. De Betuweroute kan niet ten volle worden benut omdat de treinen over de grens in Duitsland als het ware in de file komen: daar moeten ze tussen de rest van het treinverkeer in worden gepast. Duitsland heeft zich zo'n 25 jaar geleden via een verdrag verplicht om capaciteit op de corridor Rotterdam - Genua te verbeteren, maar komt z'n afspraken niet of met zeer grote vertraging na. Ook tot ongenoegen van bijvoorbeeld de Zwitsers, die ook al voor tientallen miljarden hun spoornet hebben uitgebouwd maar het ook ongebruikt zien door het achterblijven van Duitsland. 
 1. Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit
  Play

  Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit

 2. Dit is crystal meth
  Play

  Dit is crystal meth

Betuwe