Het kwam deze zomer voor het eerst sinds sinds de officiële waarneming begonnen boven de 40 graden in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Het kwam deze zomer voor het eerst sinds sinds de officiële waarneming begonnen boven de 40 graden in Nederland. © ANP

Hete zomers: bijna helft jonge boompjes dood

BEMMEL/ELST - Honderden boompjes en struiken in Lingewaard en Overbetuwe hebben de twee achtereenvolgende extreem hete zomers niet overleefd. 

4 reacties

 • Dion Binsbergen

  1 jaar geleden
  De Waalkade is ook nog steeds een modderveld, en daar is water genoeg en erg dichtbij. Het is gewoon weer niet goed geregeld door de gemeentes. Die vinden zichzelf zo groen maar kunnen nog geen boompje planten of grasmat uitrollen.
 • JTJ

  1 jaar geleden
  Geen beginnen aan zegt de gemeente.Wat een flauwekul zeg. Nieuwe bomen planten en dan slechts op oproep van buurtbewoners eenmalig water komen geven.Gelukkig mogen we zelf weer nieuwe betalen :)
 • Benardus123

  1 jaar geleden
  Inderdaad Cor, bomen planten in maart endan 3 x water geven en daarna nooit meer !!! In de toch al vaak zanderige grond langs de wegen. Dat is hetzelfde al met de slootkanten maaien, 1 groot Drama. En maar belasting betalen. Nu komen ze er ook achter dat er veel te weinig geld is Vd herstel werkzaamheden aan de wegen in het buiten gebied Vd gemeente Overbetuwe. Dat geld zit natuurlijk allemaal in de dorpsstraat van Elst.
 • Frankie

  1 jaar geleden
  Hete zomer,? Die paar goede dagen die we gehad hebben
 1. Coronaleenhond tijdens de avondklok? ‘Je leent je kind ook niet uit’
  PREMIUM

  Coronaleen­hond tijdens de avondklok? ‘Je leent je kind ook niet uit’

  HUISSEN/ELST - Daphne Buijs laat haar eigen honden uit langs de Badweg in Huissen. Ze zal haar honden nooit uitlenen aan wildvreemden die op zoek zijn naar een viervoeter om tijdens de avondklok een wandelingetje te kunnen maken. ,,Ik adviseer elke hondenbezitter: doe het niet. Je leent je kinderen toch ook niet uit’’, zegt de eigenaar van Wandel&Zo Hondenuitlaatservice uit Arnhem, met de meeste klanten in Huissen.
 1. Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig
  Play

  Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig

 2. Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen
  Play

  Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen

Betuwe