Hitte speelt geen rol op Bemmelse Paardenmarkt: ‘Een half uur voor wij opengingen, stonden handelaren al te wachten’

BEMMEL - Zelfs de paarden en pony's die maandagochtend niet onder de bomen op de Markt in Bemmel konden staan, hadden geen last van de warmte. ,,Eerlijk is eerlijk. Voor een evenement als paardenmarkt is dit ideaal weer. Voor mens en dier", zegt dierenarts Sandra Angelino, ingehuurd door de organisatie van de paarden- en ponymarkt. 

5 reacties

 • Sonja M.

  1 maand geleden
  @Henk Roel; gezeur over dierenwelzijn? Blijkbaar weinig op met je eigen dieren, ik ben blij dat er nog mensen zijn die ook aan het welzijn de dieren denken . Die worden van hot naar haar gesleept onder de meeste vreselijke omstandigheden. Fijn dat het nu goed ging, maar het gaat heel vaak heel erg fout.
 • Elias Mus

  1 maand geleden
  Gelukkig werd het niet zo heet als gevreesd. Niettemin een stressvolle bedoening voor de dieren. Veel paarden/ponys waren veel te kort aangebonden, waardoor ze niet bij het hooi konden. Of raakten verstrikt in elkaars touwen. Paarden hadden niet onbelemmerd toegang tot water, wat wel hun basisrecht is. Weinig mensen zien rondlopen met emmers. Sommige eigenaren boeit het niks. De onverschilligheid als pony's verstrikt raken of erger: beschamend. Organisatie trek je dit aan!
 • Dhr Jansen

  2 maanden geleden
  de paarden boeren zorgen echt wel goed voor hun paarden !! alle paarden hebben water gehad !!! kan kloppen dat sommige paarden het niet met elkaar kunnen vinden, maar dat is bij mensen toch net zo
 • Bart Jansen

  2 maanden geleden
  Schandalig dat zulke evenementen nog leuk gevonden word door mensen. Sollen met dieren, zooo middeleeuws
 • E. Lauret

  2 maanden geleden
  Er was inderdaad voldoende ruwvoer, maar de meeste paarden hadden geen water beschikbaar. Ook waren er diverse paarden die het niet met elkaar konden vinden vlak naast elkaar gezet: er werd naar elkaar getrapt en er raakten paarden verstrikt in de touwen. Gelukkig vielen de temperaturen mee. Dat zal morgen tijdens de draverij anders zijn: er wordt 30 graden voorspeld. Dat wordt problematisch in combinatie met de hoge luchtvochtigheid. Die loopt nu al flink op (vanochtend 62%, nu al 70%).