Hoe Rutger Hauer voortleeft op ‘Floris Kasteel’ in Doornenburg: ‘Mijn jongste kind heet Rutger’

videoDOORNENBURG - Geschokt reageerden de vrijwilligers van Kasteel Doornenburg op het overlijden van acteur Rutger Hauer. Maar de naam van de hoofdrolspeler van de serie Floris, die op het kasteel werd opgenomen, leeft voort. ,,Mijn jongste kind heb ik Rutger genoemd.”

Volledig scherm
Marieke Peperkamp en Jeroen Maat bij Kasteel Doornenburg. © Gerard Verschooten

Eigenlijk mogen gidsen Anja de Bruin (62) en Marieke Peperkamp (60) helemaal niet aanwezig zijn bij de besloten persconferentie van Rutger Hauer in Kasteel Doornenburg. Toch sluipen ze stiekem naar binnen. Vooral De Bruin wil graag op de foto met de hoofdrolspeler van de bekende tv-reeks Floris, waar zij in haar tienerjaren met haar vriendinnen smachtend naar keek.

,,Ik was zelfs zo erg verliefd, dat ik mijn jongste kind Rutger heb genoemd’’, biecht de vrijwilligster uit Bemmel op. ,,Toen ik dat aan Rutger Hauer vertelde, zei hij dat ik mijn zoon beter Floris had kunnen noemen. ‘Dat is toch een veel mooiere naam?’, grapte hij.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe