Volledig scherm
De brandende coniferen in Bemmel. © Roy Frentz/Persbureau Heitink

Hoge coniferen naast sporthal De Bongerd in Bemmel in brand gestoken

BEMMEL – De brandweer van Bemmel is maandagavond uitgerukt voor een buitenbrand nabij de sporthal de Bongerd aan de Sportlaan in Bemmel. Drie hoge coniferen in een rij van zes stonden in de brand. 

Omstreeks 20:39 uur werd de brandweer opgeroepen. De coniferen staan tussen de sporthal en een tennisveld. De vuurhaarden zaten onderin de coniferen. Bij tenminste één conifeer sloegen de vlammen omhoog naar de hoge top. Dit gebeurde aldus een ooggetuige zeer snel.

De brandweer had de branden snel onder controle doordat er met twee slangen werd geblust. Hierdoor hebben de brandweerlieden weten te voorkomen dat de brand oversloeg naar de sporthal. Het hekwerk van de tennisclub bleef ook bespaard. Deze heeft weinig tot geen schade opgelopen.

De coniferen zijn zeer waarschijnlijk aangestoken. De brandweer en politie hebben tussen coniferen nog gekeken naar eventuele bewijzen. Een omwonende gaf aan dat er vaak jeugd zit op scooters, die regelmatig voor overlast zorgen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe