Volledig scherm
PREMIUM
Voorbeeld van een poepzuiger, hier van de gemeente Twenterand. © Unknown

Hondenbelasting blijft in Lingewaard, onenigheid over goudgerande poepzuiger

HUISSEN/BEMMEL - De hondenbelasting blijft bestaan in Lingewaard. Een krappe meerderheid van de gemeenteraad wil het huidige hondenbeleid handhaven.

Een voorstel om de hondenbelasting af te schaffen werd alleen door een Lingewaard.Nu, D66, SP, PvdA en GroenLinks gesteund. De meerderheid die tegen afschaffing was, wist zich gesteund door een recente gemeente-evaluatie. Een merendeel van de Lingewaarders staat namelijk achter het huidige hondenbeleid.

Toch vinden inwoners wel dat uitlaatstroken op overlastgevende plekken liggen en beter gehandhaafd kunnen worden op poepoverlastveroorzakers. Of hier veel aan te doen valt, is volgens wethouder Theo Janssen uiterst onzeker.  ,,Achter iedere boom een boa is niet te doen. En waar je een uitlaatstrook weghaalt zijn mensen blij, waar je er een neerlegt is iedereen tegen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe