Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Marc Pluim

Hondenuitlaatstrook in Gendt wordt verplaatst

GENDT - De hondenuitlaatstrook aan de Burgemeester van de Meulenstraat in Gendt wordt opgeheven. Baasjes en hun trouwe viervoeters dienen voortaan gebruik te maken van een veldje aan de Europalaan, dat enige tijd geleden al is ingericht als hondenuitlaatstrook.  

Lingewaard heft de oude hondenuitlaatstrook op omdat die door de ligging nabij parkeerplaatsen hinder veroorzaakt; automobilisten parkeren door de aanwezigheid van uitwerpselen te ver op de straat, waardoor verkeersonveilige situaties kunnen ontstaan, zo meldt wethouder Theo Janssen. Bijkomend probleem is dat de uitlaatstrook slecht bereikbaar is voor de reinigingsmachine. Ook niet ideaal: mensen die op een bankje in de naastgelegen en opgeknapte boomgaard zitten, ruiken en zien de poepende honden.  

Direct omwonenden

Wethouder Janssen is blij met de nieuwe situatie. ,,Niemand wil graag een hondenuitlaatstrook bij zijn of haar woning. Als elke hondenbezitter keurig de uitwerpselen van zijn dier zou opruimen, waren ze ook niet nodig. Ik denk dat we tot een goede oplossing zijn gekomen. De nieuwe uitlaatstrook, die al enige tijd in gebruik is, is in overleg met direct omwonenden ingericht.”

De nieuwe uitlaatstrook is opgenomen in de wekelijkse reinigingsroute, zo laat Lingewaard weten. De oude strook wordt nu officieel opgeheven wat inhoudt dat de bordjes worden verwijderd en vervangen door nieuwe waarop staat dat het niet de bedoeling is dat honden daar nog langer hun behoefte doen. ‘Dit is nodig om te voorkomen dat de overlast daar blijft en mogelijk groter wordt omdat de locatie straks niet meer wordt gereinigd.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe