Volledig scherm
PREMIUM
Huissen bij Kaarslicht vorig jaar. © Marc Pluim

Huissen bij Kaarslicht dit jaar voor het eerst met LED-kaarsjes: ‘Die waaien niet uit’

HUISSEN - Voor het eerst in meer dan tien jaar wordt het evenement Huissen bij Kaarslicht gehouden zonder dat het centrum verlicht wordt door vele honderden brandende kaarsjes. Ondernemersvereniging Huissen heeft besloten de echte kaarsjes te vervangen door LED kaarslampjes.

,,Van een afstand zie je het verschil nauwelijks. Ook deze kaarslampjes flikkeren”, zegt Henk van Eimeren, voorzitter van Ondernemersvereniging Huissen. Die organiseert de kerstmarkt samen met een grote groep vrijwilligers. ,,Die zijn echt onmisbaar."


Huissen bij kaarslicht, dat jaarlijks 12.000 tot 15.000 bezoekers trekt, wordt op zaterdag 14 december vanaf 16.00 uur gehouden in de winkelstraten in het stadscentrum van Huissen. Op verschillende plaatsen treden koren en artiesten op.

De ondernemersvereniging heeft volgens Van Eimeren flink geïnvesteerd in de kerstmarkt om er dit jaar weer een succes van te maken. ,,Een bedrag met vier nullen om van Huissen bij Kaarslicht een 2.0 versie te kunnen maken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe