Groenverzorgers zijn druk bezig met het opruimen van de stormschade. Foto: Erik van ‘t Hullenaar.
Volledig scherm
Groenverzorgers zijn druk bezig met het opruimen van de stormschade. Foto: Erik van ‘t Hullenaar. © Erik van 't Hullenaar

Huissen nog dagen bezig met het opruimen van de stormschade

HUISSEN - Boomverzorgers zijn in elk geval nog tot midden volgende week bezig de ravage op te ruimen die de storm dinsdagavond in Huissen heeft aangericht. ,,En misschien kost het wel de hele week voordat we alles hebben opgeruimd.”

Volgens Rogier Schmitz, beleidsmedewerker groen, is een deel van Huissen getroffen door wat lijkt op een voorbode van de tornado die grote schade heeft aangericht.

De grootste klappen kreeg de wijk Zilverkamp, maar ook in andere delen van de stad zijn taken van bomen  afgerukt en zijn bomen afgebroken.

,,Rond de Ir. Molsweg en in de Zilverkamp gaat het om zeker 60 bomen. Er zijn bomen omgegaan die er al tientallen jaren staan en alle stormen hebben overleefd”, zegt Schmitz. 

Stormschade aan de Frankentaler. Foto: Erik van ‘t Hullenaar.
Volledig scherm
Stormschade aan de Frankentaler. Foto: Erik van ‘t Hullenaar. © Erik van 't Hullenaar

Losse takken

De boomverzorgers die de gemeente heeft ingeschakeld zijn woensdagochtend om half één al op pad gegaan. Zeven ploegen zijn de hele dag bezig geweest. ,,Het accent lag toen op de veiligheid. Losse takken zijn uit bomen gehaald om te voorkomen dat die gevaar zouden opleveren.”

De komende dagen worden omgevallen bomen in stukken gezaagd en weggehaald. ,,Dat gaat nog wel een tijdje duren”, weet Schmitz. Boomverzorgers zijn niet alleen actief rond de Zilverkamp. In de buurt van de Wagenweg en de wijk Loovelde zijn veel jonge bomen  afgeknapt door het natuurgeweld. 

Mooie boom

Volgens hem zijn de inwoners van getroffen straten geschrokken. ,,Mensen zijn dit niet gewend. Het is leuk als je op 40 centimeter van je huis een mooie boom hebt staan, maar het is minder leuk als die omwaait.”

Omgevallen bomen aan Zuideinde zijn al in stukken gezaagd. Foto: Erik van ‘t Hullenaar.
Volledig scherm
Omgevallen bomen aan Zuideinde zijn al in stukken gezaagd. Foto: Erik van ‘t Hullenaar. © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe