Hennep.
Volledig scherm
Hennep. © De Gelderlander

Huissenaar maakt tevergeefs bezwaar tegen sluiting van zijn woning na vondst drugs

HUISSEN - Een Huissenaar heeft zonder succes bezwaar gemaakt tegen het sluiten van zijn woning aan de Noordeinde. Lingewaard sloot het pand in oktober een maand af na de vondst van een hennepkwekerij. De bewoner toog naar de bezwarencommissie om zijn onvrede te uiten, maar de gemeente blijft bij haar standpunt.

5 reacties

 • Ram

  2 jaar geleden
  Klopt maar waar ik me boos overmaak is dat de straf zo overdreven is. Pedofielen dir jarenlang kinderen in hun wonimng misbruiken mogen er ook blijven wonen.Ze krijgen ook geen bord op hun huis met de mededeling dat hier een viespeuk woont.
 • Fred

  2 jaar geleden
  Inderdaad, en dan lezen we regelmatig in de krant dat bestuurders zich zo vreselijk onredelijk behandeld voelen als mensen niet gediend blijken te zijn van het vervangen van strafrecht door bestuursrecht. Dat men wat doet tegen brandgevaarlijke zaken lijkt me normaal, maar dat janken is niet te pruimen.
 • Kaat

  2 jaar geleden
  Huizen worden enorm toegetakeld door er kwekerijen van te maken. Er gaat ontzettend veel geld in zitten om deze weer in orde te maken voor nieuwe bewoners. Het is algemeen bekend en zoveel in de media gedeeld, wiet kweken is woning kwijt, klaar. Ik heb er geen medelijden mee. Doe je het toch, dan accepteer ook maar de gevolgen.
 • bep

  2 jaar geleden
  Nu nog steeds over wapens beginnen in de Julianastraat? Deze wapens waren stuk voor stuk legaal en onbruikbaar. Verzamelingen uit WO2. En nog geen 50 planten. Door deze ontruiming is de bewoonster op hoge leeftijd, in een psychiatrische instelling opgenomen. Puur door het trauma. De burgemeester wil straks graag naar Den Haag. Ze had zelf wel bijna via illegale weg een woning bij Kasteel Doornenburg.verkregen door eerst manlief als vrijwilliger in het bestuur.te.zetten. gelukkig konden oplettende burgers dit voorkomen. Wat een schijnheiligheid bah.
 • Wijsneus

  2 jaar geleden
  "Het is niet meer dan anders" ...  Onzin, dit instrument werd tot enkele jaren geleden helemaal nooit gebruikt. En niet Lingewaard sluit een woning, maar de burgemeester. Het is een sterk opgerekte bevoegdheid van de burgemeester in het kader van handhaving Openbare Orde. Sinds een paar jaar hebben de burgemeesters dit instrument ontdekt en zetten het nu te pas en te onpas in. Het is een maatregel en geen straf, maar voor iedereen is duidelijk dat het wel degelijk als (afschrikwekkende) straf is bedoeld. Zonder tussenkomst van rechter en bijna zonder mogelijkheid van serieus beroep

Betuwe