Impressie vanaf de zijde Langekerkstraat. De nieuwbouw komt vanwege de gemeenschappelijke binnentuin erachter wat dichter aan de straat te staan dan het huidige, oude schoolcomplex.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie vanaf de zijde Langekerkstraat. De nieuwbouw komt vanwege de gemeenschappelijke binnentuin erachter wat dichter aan de straat te staan dan het huidige, oude schoolcomplex. © gemeente Lingewaard

Huissens ei na kwart eeuw uitgebroed: dít wordt de nieuwbouw in hartje stadje

HUISSEN - Er is zo’n 25 jaar over gesteggeld, maar nu lijkt het er echt van te komen: nieuwbouw op de plek van de voormalige Aloysiusschool aan de Langekerkstraat in hartje Huissen. Er komt een wooncomplex met dertig voordeuren, eronder een parkeerkelder en in het midden een centrale tuin. In de stijl van de historische binnenstad, en met de naam Hof van Huesse. 

2 reacties

  • Theo Binnendijk

    1 jaar geleden
    @niek van Dijk, parkeergarages worden tegenwoordig vaak zo gebouwd, dat ze bij extreem hoogwater als waterberging kunnen dienen of bij langdurige regenval tot 30 cm water kunnen bergen. Stijgend grondwater is bij een parkeerkelder nooit een probleem, dat kan er niet in komen.
  • niek van Dijk

    1 jaar geleden
    Die parkeergarage wordt een drama. Als de rijn hoog staat , staat het grondwater in veel kruipruimtes tot net onder de vloer...