Volledig scherm
PREMIUM
Snuffelen op de boekenmarkt in Huissen. © Marc Pluim

Huissense Boekenmarkt floreert ondanks ontlezing

HUISSEN - Alle kramen verhuurd. Meer dan 75 in het centrum van Huissen. In tijden van ontlezing en de e-reader is de Huissense Boekenmarkt – zaterdag was de vijftiende editie – nog altijd een succes. Al bestaat het publiek dat langs de kramen schuifelt en door de dozen met boeken gaat grofweg uit slechts twee categorieën: junior en senior.

Tieners, twintigers, dertigers en veertigers laten zich niet veel zien op de boekenmarkt. Het zijn de jongsten die naar kinderboeken en beeldverhalen speuren en de ouderen, voor wie die e-reader niet zo nodig hoeft, die nog tijd nemen om te lezen en die zweren bij letters op papier.

Al zijn er wel enkele uitzonderingen op die twee leeftijdscategorieën. Je vindt ze bijvoorbeeld bij de kraam van Frans Werts, specialist in stripboeken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe