Volledig scherm
Nieuwe en grotere balkons voor alle onder handen te nemen appartementen in Huissen. © PR

Huissense flats krijgen een flinke make-over

HUISSEN - In Huissen worden volgend jaar maar liefst negentig portiekwoningen annex flats van WaardWonen aan de Julianastraat, Van Gelrestraat en Laurentiusstraat opgeknapt. De laatste grootschalige renovatie stamt alweer uit 1988.

Belangrijkste wijziging in het aanzicht voor passanten: alle appartementen worden voorzien van nieuwe, grotere balkons. De balkons werden anderhalf jaar geleden nog onderzocht op hun stabiliteit, nadat elders in het land dergelijke uitvoeringen konden afbreken. De Huissense exemplaren werden toen als veilig beoordeeld, maar wel met het verzoek aan de bewoners om er met maximaal drie personen op te verblijven. 

Ook krijgen vijftien gezamenlijke entrees een nieuwe aanblik. De complexen zijn ruim zestig jaar oud en ogen erg gedateerd. Daarnaast wordt flink geïnvesteerd in duurzaamheid. Zo wordt alle verlichting in de gezamenlijke ruimten - zoals buitenlampen en gangverlichting - uitgevoerd als led. Om de buitenmuren wordt een extra isolatielaag 'geplakt', waar weer steenstrips overheen komen. Daardoor ogen de complexen als bakstenen buitenmuur, maar dan iets moderner dan nu. 

Zonnepanelen op de daken

Op de daken komen zonnepanelen te liggen, vijf stuks per voordeur. En daken, ramen en gevels worden geïsoleerd. De nieuwe dakbedekking wordt wit en houdt daarmee bij tropische zomers de hitte beter buiten. 

Om het wooncomfort te verhogen, komen er videofoon-installaties bij de centrale entrees en worden hellingbanen minder steil gemaakt. In totaal investeert WaardWonen 5,6 miljoen euro in dit project. 

Alle voorgestelde verbouwingen zijn vorige week goedgekeurd door de Lingewaardse welstandscommissie, zodat WaardWonen komend voorjaar aan de slag kan. Omdat de meeste werkzaamheden buitenshuis plaatsvinden, hoeft niemand de woning uit tijdens de renovaties. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe