Volledig scherm
Vrouwen bij restaurant Humphrey's in Arnhem © Humphrey's

Huissense sperziebonen op bordje van Humphrey's restaurant

HUISSEN - De sperziebonen in de gerechten van restaurantketen Humphrey's komen vanaf volgende maand uit Huissense grond. Groentekweker Ap Aleven levert de bonen vanuit zijn kas. 

„De sperziebonen worden gebruikt in de groentecurry en lamstoofschotel”, zegt Hans Oerlemans van Humphrey's. Tuinder Ap Aleven wil er zelf nog niets over kwijt. „Misschien later.”

Quote

We denken aan een mediterra­ne kas

Hans Oerlemans, Humphrey's

Het is de eerste stap van de restaurantketen om groenten en kruiden te verbouwen in leegstaande kassen in tuinbouwgebied NEXTgarden, de nieuwe naam voor kassencomplex Bergerden. Dat tuinbouwgebied zit in het slop, omdat er minder kwekers naartoe gingen dan gedacht. Gemeenten boekten miljoenen verlies op de grond.

Zestien vestigingen

Humphrey's staat bekend om het driegangenkeuzemenu voor een vaste prijs en heeft zestien vestigingen in Nederland, waaronder in Nijmegen en Arnhem. 

Naast sperziebonen hoopt Humphrey's op een kas waarin ook aubergines en tomaten worden gekweekt. „We denken aan een mediterrane kas. Maar dat is een ambitie voor de menukaart van oktober”, zegt Oerlemans.

Humphrey's legt op dit moment ook de laatste hand aan een centrale keuken op bedrijventerrein Houtakker in Bemmel. Daar worden een groot deel van de etenswaren voorbereid, voordat het naar de restaurants in het hele land gaat. ‘We zijn een keten en willen in al onze restaurants dezelfde kwaliteit waarborgen. Dat gaan we doen vanuit Bemmel’, liet Esther Boon van Humphrey's eerder al weten. Hoeveel banen dit oplevert, is nog niet duidelijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe