Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Bert Jansen

Huissense wietkweker lijkt ‘criminele bazen’ uit de wind te houden

ARNHEM/ HUISSEN - Een telefoontje naar Meld Misdaad Anoniem deed een 48-jarige Huissenaar de das om, die in zijn tweede, gehuurde woning aan de Arnhemse Sint Janskerkstraat een ‘herstart van wietteelt’ was begonnen. Aanwijzingen: het stonk naar wiet en de gordijnen werden dag en nacht dicht gehouden. 

Toen de politie op 31 mei 2017 een kijkje in de achtertuin nam, viel meteen een loeiende airco op die een sterke wietlucht uitbraakte. Op grond daarvan kregen de agenten toestemming om het pand binnen te vallen en daar ontdekten ze een middelgrote wietplantage met 448 plantjes. Ook waren de zegels in de meterkast verbroken om illegaal stroom af te tappen. De Arnhemse politierechter veroordeelde de man gisteren tot een werkstraf van 180 uur, waarvan 90 voorwaardelijk, conform de eis van de officier van justitie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe