Volledig scherm
Tot voor kort was de Markt afgezet met hoge hekken. Foto DG

Huissense winkeliers balen van hekken op Markt

HUISSEN - De hoge hekken die er wekenlang hebben gestaan zijn vrijdag vervangen door lage maar winkeliers rond de Markt in Huissen balen even zo goed van de aanblik.

Consumenten ook, zeggen de ondernemers, en die mijden nu het centrum wat winkels logischerwijs omzet kost. Liever hadden ondernemers gezien dat hardstenen gedeelten van de Markt met bloembakken en bankjes werden afgezet.

Asfaltpuin
De Markt wordt heringericht. Dat werk zou 1 december klaar zijn maar is vertraagd doordat niet alle natuursteen tijdig geleverd kan worden. Naar verwachting gaat het werk in januari verder en wordt het in die maand nog afgerond. In de tussentijd worden open plekken opgevuld met asfaltpuin. Dat maakt het mogelijk om de weekmarkt vanaf 25 november tijdelijk terug te laten keren op het deel bij het beeld van de zwaan.

Te weinig bakken
De gemeente Lingewaard zegt vast te houden aan hekken omdat ze niet over genoeg bakken en bankjes kan beschikken. Natuursteen mag niet betreden worden omdat het materiaal zich moet zetten en omdat voegwerk moet uitharden.

Betuwe