In Huissen moesten kinderen hun huiswerk woensdag tegen het raam plakken. Zodat juf Marjolein het al fietsend kon komen controleren. Het bleek een geslaagde 1 aprilgrap.
Volledig scherm
In Huissen moesten kinderen hun huiswerk woensdag tegen het raam plakken. Zodat juf Marjolein het al fietsend kon komen controleren. Het bleek een geslaagde 1 aprilgrap. © Erik van 't Hullenaar

Huiswerk voor het raam hangen in Huissen: 1 april!

HUISSEN - Elke dag krijgen de leerlingen van basisschool Het Drieluik in Huissen een filmpje met opdrachten. Dinsdagmiddag kregen ze daarbij het verzoek om het gemaakte huiswerk zichtbaar vanaf de straat aan het raam te hangen. Zodat de voorbijfietsende juf woensdag kon komen controleren of alles gemaakt was.

Het bleek een geslaagde 1 aprilgrap van de school. Want wie denkt er dit jaar, waarin de gedachten vooral bij corona zijn, nog aan die fopdatum? ,,We hoorden via via dat één ouder dinsdagmiddag wat twijfel had”, zegt juf Marjolein Frederiks van groep 1 en 2. ,,Voor de rest kwamen vooral serieuze reacties binnen. Zoals van ouders die op de rand van Huissen en Arnhem wonen. Of we daar ook wel langs zouden komen.”

Huiswerk aan het raam.
Volledig scherm
Huiswerk aan het raam. © Erik van 't Hullenaar

Het Drieluik vond het tussen alle hoogst serieuze coronazaken tijd voor wat luchtigheid. Frederiks: ,,We twijfelden nog even of het we niet alleen in de bovenbouw zouden moeten doen. Omdat we geen kinderen wilden teleurstellen dat de juf toch níet langs zou komen. Maar als je het goed uitlegt, is het grapje ook voor de kleintjes te begrijpen.” 

In het woensdagse opdrachtfilmpje kwam 's middags tekst en uitleg over de huiswerk aan het raam-actie: 1 april! Ook  de 5-jarige Yuna Jacobsz zag er uiteindelijk de lol van in. Maar ze had er vooral plezier in dat juf Marjolien tóch even bij haar door de Caligastraat kwam fietsen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe