In de voetsporen van de evacués uit Over-Betuwe: lustrumeditie Exodus Wandeltocht

VRIJDAGINTERVIEWHUISSEN - Voor de tiende keer wandelen inwoners van de Over-Betuwe op 27 juni in de voetsporen van de evacués die eind 1944 huis en haard moesten verlaten. Tijdens de Exodus Wandeltocht wordt de evacuatie van tienduizenden inwoners herdacht. De verwachting is dat tenminste 1500 mensen meelopen. 

Waarom moeten mensen meelopen met de Exodus Wandeltocht?
Max Bozon: ,,Het is een herinneringstocht. Wij staan stil bij de grote evacuatie in het najaar van 1944 van de Over-Betuwe. Tienduizenden inwoners van dorpen aan weerszijden van het riviertje de Linge moesten hun huis verlaten omdat hier hevig werd gevochten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag
    PREMIUM

    Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag

    ELST/BEMMEL -Het is de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard vorig jaar ook weer gelukt om iets mínder restafval in de grijze kliko te gooien en iets méér gft en plastic/blik/drankkarton apart in de groene kliko dan wel PMD-zakken in te leveren. Maar de echte slag moet dit jaar worden gemaakt: het nieuwe inzamelingsbeleid gaat niet meer uit van kleine stapjes maar grote passen voorwaarts op het gebied van gescheiden afvalinzameling.

Betuwe