In woning Huissen gevonden wapencollectie is serie antieke wapens

HUISSEN - De wapencollectie die zondagmiddag in een woning aan de Van Gelrestraat in Huissen werd gevonden is er een van antieke wapens. Dat zegt de politie. Volgens een woordvoerder gaat het om wapens uit de 19e eeuw. ,,De wapens zijn door ons in bewaring genomen en er wordt nu gekeken of je die zonder vergunning mag hebben.’’

Het bezit van wapens van voor 1870 is vrijgesteld van vergunningsplicht. Voor bepaalde wapens die voor 1945 gemaakt zijn geldt dit ook. Of dat voor alle in bewaring genomen wapens uit de woning geldt wordt nu door de politie bekeken. Om hoeveel wapens het gaat is niet bekend.

Onderzoek

De collectie werd gevonden in de woning waar de politie een dode man vond. De politie sluit na onderzoek uit dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen en doet daarom geen verdere mededelingen over de situatie.

Volledig scherm
De politie was zondagmiddag aanwezig in Huissen © Jeffrey Slendebroek / Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe