Inwoner Huissen komt met schadeclaim voor overlast van eikenprocessierups

HUISSEN - John van Wessel uit Huissen komt met een schadeclaim tegen de gemeente Lingewaard vanwege overlast door de eikenprocessierups bij zijn woning aan de Vesting.

Van Wessel en zijn dochter ondervinden gezondheidsklachten veroorzaakt door de haartjes van de eikenprocessierups. De dieren zitten in een eikenboom pal bij zijn achtertuin. Het gaat om één van de eiken in het wandelparkje achter de woningen aldaar.

,,Zelf krijg ik flinke huiduitslag, bulten en jeuk van. Bij mijn dochter gaat het om ademhalingsproblemen. Zij slaapt nu aan de voorkant van het huis, in haar eigen kamer aan de tuinkant kan dat niet meer”, zegt Wessel.

De klachten komen al jaren voor, maar Wessel legde pas dit jaar de link met de eikenprocessierups nadat hij er een paar in zijn rozenstruiken zag.

Volledig scherm
John van Wessel in zijn achtertuin met achter hem, op gemeentegrond, de eik die vol zit met twaalf nesten van de eikenprocessierups. © Erik van 't Hullenaar

,,Eerder hield de huisarts het op allergie, al wisten we niet precies waarvoor. Die rupsen komen uit de boom, er zitten wel twaalf grote nesten in.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe