Volledig scherm
Een warmtecamera. Foto ter illustratie. © Waterschap Rivierenland

Jachtopzichter betrapt vier ‘natuurliefhebbers’ met inbraakspullen bij Looveer: drie aanhoudingen

HUISSEN - Dat een warmtebeeldcamera - bedoeld om stropers op te sporen - ook potentiële inbrekers kan spotten, bewees een jachtopzichter zaterdagavond bij het Looveer bij Huissen. Vier personen zaten verstopt in wat struiken, vermoedelijk vanwege een inbraak. Drie van hen zijn aangehouden.

De jachtopzichter had zaterdag rond 22.00 uur vanwege de vreemde locatie waar de personen zaten, in combinatie met het late tijdstip, het vermoeden dat de vier hadden ingebroken of dat van plan waren te doen. 

Drie aanhoudingen

Het viertal vluchtte te voet nadat het in het vizier van de jachtopzichter en gealarmeerde agenten was gekomen. Na een kilometer konden drie van de vier ‘vermeende natuurliefhebbers’ nabij viswater ‘De Grote Bloem’ worden aangehouden, schrijft de politie Lingewaard maandag. De agenten kregen hulp van een aantal oplettende nachtvissers. 

Na onderzoek bij de struiken bleek dat het viertal onder andere was voorzien van een portofoon, handschoenen en een hoofdlamp. ‘Dé ingrediënten voor een gezellige zaterdagavond tegenwoordig’, grapt de politie. Het is niet bekend waar de vierde man is. 

Betuwe