Volledig scherm
De Waaldijk ter hoogte van de Ambachtstraat in Haalderen. © DG

Jagende koningspoedel kost baasje voorwaardelijke boete van 300 euro

ARNHEM - Een 46-jarige vrouw uit Bemmel is in beroep gegaan tegen een boete van 500 euro. Die boete was uitgedeeld door een jachtopziener, omdat haar koningspoedel in april vorig jaar achter ganzen aan ging toen ze het huisdier liet loslopen in de Bemmelse waard bij Haalderen. 

De economische rechter die het hoger beroep behandelde, zette haar straf om in een voorwaardelijke boete, als stok achter de deur om herhaling te voorkomen. Omdat de rechter verwacht dat het een incident betreft, is de voorwaardelijke boete verlaagd naar 300 euro. 

Op de zitting was veel discussie over de vraag of honden überhaupt los mogen lopen in de uiterwaard. De Bemmelse zei nergens een bordje te hebben gezien. De rechter haalde Streetview erbij en concludeerde dat ze gelijk moet hebben. Wat onverlet laat dat wild niet mag worden verstoord in dit beschermde natuurgebied. 

De rechter erkent dat dit tegenstrijdig overkomt omdat jagers er op ganzen mogen schieten, maar zij doen dat met vergunning.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe