Volledig scherm
Een muzikale ontvangst bij het jubileum. © Stichting Welzijn Lingewaard

Jarige Stichting Welzijn Lingewaard zoekt jong bloed

HUISSEN - Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) is op zoek naar jonge vrijwilligers. Kijkend naar de gemiddelde leeftijd van de huidige vrijwilligers, die vaak al jarenlang binnen de welzijnsorganisatie actief zijn, is dat volgens Magriet de Bot een van de uitdagingen voor de komende jaren. De Bot is coördinator taalhulp binnen de SWL. 

Volgens haar zijn veruit de meeste vrijwilligers 50-plus. ,,We willen als SWL ook jongeren in het veld bereiken. Het is mooi als we dat samen met jonge vrijwilligers kunnen doen", aldus De Bot. Stichting Welzijn Lingewaard vierde gisteren haar 10-jarig bestaan. Veel aandacht ging daarbij uit naar de meer dan 360 vrijwilligers die volgens De Bot de drijvende krachten zijn.

Zelfredzaamheid

Dat onderschreef ook directeur Rita Spikker die tijdens het jubileumfeest in het Dominicanenklooster in Huissen de vrijwilligers ‘uit de grond van haar hart bedankte‘ voor de inspanningen die zijn leveren voor de SWL. ,,Zonder jullie zouden wij deze manier van welzijnswerk niet kunnen voortzetten." Die manier is erop gericht om samen met inwoners oplossingen te bedenken waardoor mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben hun autonomie en zelfredzaamheid behouden, aldus Spikker. 

Tevredenheidsenquete

Behalve de vrijwilligers bedankte zij ook de samenwerkingspartners. ,,Waar zouden wij zijn zonder jullie?", vroeg zij zich af. Volgens de directeur is SWL in tien jaar van een kleine organisatie gegroeid naar een volwaardig, actieve en midden in de Lingewaardse samenleving staande brede welzijnsorganisatie. 

Tijdens de bijeenkomst werden ook de resultaten van tevredenheidsenquete onder de vrijwilligers bekendgemaakt. Er werden 364 formulieren verstuurd en 197 ingevuld. Volgens De Bot is 92 procent tevreden tot zeer tevreden over het contact met SWL en is 97 procent tevreden over het werk. ,,We wilden weten of zij op de goede plek zitten en dat blijkt het geval", aldus De Bot. Volgens haar kan SWL altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken, met name voor gezinsondersteuning. 

Betuwe