Eva met haar zoontje Jim
Volledig scherm
PREMIUM
Eva met haar zoontje Jim © Eigen foto

Jim (7) kwam om bij ongeval: ‘Zo’n fijn kind om om je heen te hebben’

BEMMEL - Zondag is het Wereldlichtjesdag, dan worden overal ter wereld kaarsen aangestoken ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De Gelderlander sprak met Eva die haar zoontje Jim verloor bij een verkeersongeval. Over Jim, over de worsteling met verdriet. 

Zijn fel oranje jasje hangt nog aan de kapstok. De jas waarin zijn vriendjes Jim meteen herkenden en die zo  typerend was voor hem.

De jas die Jim een winter geleden nog iets te groot was, maar waar hij nu precies in zou zijn gegroeid. Jim zal de jas nooit meer dragen. Hij overleed 20 januari. Een fataal verkeersongeval. Een paar dagen daarvoor was hij net 7 jaar geworden.

Zijn moeder laat de foto zien van die januaridag dat hij trakteerde in zijn klas. Jim met een doos mini-cakejes, die had hij gemaakt met zijn oma - hij hoefde niet met spannende creaties aan te komen. Jim was een lekkerbek, zegt Eva van Ast.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe