Joey uit Gendt zit weer veilig thuis op de bank

UpdateGENDT/VOORST - Joey Harmsen is weer veilig thuis bij zijn pleegouders in Gendt. Zondag kwam een einde aan een negen dagen durende zoektocht.

De 15-jarige Joey, die door de week in een jeugdinstelling in Voorst woont, liep op zaterdag 11 augustus weg van huis. Tot grote bezorgdheid van zijn ouders, omdat de jongen van medicijnen afhankelijk is. Zijn vader deed een oproep op sociale media om naar de jongen uit te kijken en hing ook posters met foto’s van Joey op in Gendt, Arnhem en Apeldoorn met de oproep om de politie te bellen als iemand hem zag.

Een tip op Instagram leverde zondag een warm spoor op in Apeldoorn, waar zijn vader hem in goede gezondheid vond.

Joey Harmsen
Volledig scherm
Joey Harmsen © eigen foto

Joey is al sinds hij negen maanden oud was het pleegkind van de familie Buijing uit Gendt en daar overheerste gisteren vooral blijdschap en opluchting. ,,We zijn ontzettend blij dat het goed is afgelopen en hij in goede gezondheid is teruggevonden’’, zegt vader Rick Buijing. ,,Dat was zonder de hulp van sociale media en nieuwssites niet gelukt. Deze week heeft tien jaar van mijn leven gekost, maar nu zijn we vooral blij dat hij hier weer gezond op de bank zit.’’

Buijing heeft geen echte verklaring voor de zwerftocht van de 15-jarige Joey. ,,Het is geen opzet, hij is spontaan en impulsief, maar kan niet inschatten welke gevolgen zijn daden hebben. Het is niet voor niets dat hij door de week in een begeleid wonen project verblijft. Joey blijft nu een paar dagen hier om lekker tot rust te komen, maar we gaan wel in overleg met zijn begeleiders om herhaling te voorkomen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe