Volledig scherm
PREMIUM
Jos Fuchs op het veld van Rugby Club Betuwe in Bemmel. © Erik van 't Hullenaar

Jos Fuchs krijgt energie van zijn werk voor Rugby Club Betuwe

VrijwilligersDe Betuwe telt duizenden vrijwilligers. ‘De Gelderlander’ zet ze in het zonnetje. Vandaag: Jos Fuchs uit Lent, van Rugby Club Betuwe

Quote

In rugby is er veel respect. Dat vind ik mooi aan de sport

Jos Fuchs, Rugby Club Betuwe

In zijn studententijd gaf Jos Fuchs (46) graag harde passes als scrumhalf bij de Nijmeegse Studenten Rugby Vereniging Obelix. Hij vindt rugby een ultieme teamsport, met veel uitdaging en tactiek. Toen zoon Steven 6 jaar geleden voor de Rugby Club Betuwe in Bemmel koos, was het voor de Lentenaar dan ook een logische stap om weer iets met de sport te gaan doen. 

Inmiddels is Steven 13 en hij speelt nog steeds met veel plezier rugby. Fuchs zelf is drie keer per week op de Bemmelse club te vinden. Op dinsdag en vrijdag traint hij samen met vrijwilligers Wouter en René de leeftijdscategorieën onder de 14 en onder de 16. De trainingen worden vooraf uitgewerkt en er is een jaarplanning. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe