Josan Meijers waarnemend burgemeester in Lingewaard

BEMMEL - Josan Meijers (PvdA) is benoemd tot waarnemend burgemeester in de gemeente Lingewaard. Zij volgt tijdelijk Marianne Schuurmans (VVD) op die burgemeester in Haarlemmermeer wordt. Meijers woont in Tiel en is jarenlang gedeputeerde in de provincie Gelderland geweest.

Josan Meijers op archiefbeeld.
Volledig scherm
Josan Meijers op archiefbeeld. © Cees Baars Apeldoorn

De 63-jarige Meijers begint op 10 juli met haar werk.

Zij werd voorgedragen door commissaris van de koning John Berends. Haar voordracht is met instemming begroet door de gemeenteraad. De commissaris heeft de bevoegdheid een waarnemer naar voren te schuiven, maar het is wel gebruik om daarover met de raad te overleggen.

Meijers werd eind 2012 gedeputeerde in Gelderland. Zij had onder meer cultuur en wonen in portefeuille. Voordat ze gedeputeerde werd, was ze fractievoorzitter in Provinciale Staten voor de PvdA. Zij blijft in Lingewaard aan tot er een nieuwe burgemeester is benoemd. De procedure daarvoor moet nog beginnen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe